Kosmiczna Igła W Seattle Zyskuje Jadalnię O Szklanym Dnie Z Oszałamiającymi Widokami Na Panoramę

Space Needle w Seattle dostaje oszałamiające ulepszenie.

Ikona architektoniczna należąca do Space Needle LLC ogłosiła plany remontu na początku tego roku. Podczas gdy zewnętrzna część budynku pozostanie w dużej mierze niezmieniona, wnętrze budynku otrzyma poważne ulepszenia technologiczne i modyfikacje projektu.

Teraz Olson Kundig, architekci wybrani do projektu, ujawnił jeszcze więcej szczegółów na temat renowacji Space Needle.

Zdjęcie MIR - Projekt architektoniczny Olson Kundig

Najnowsze renderingi koncentrują się na zupełnie nowym doświadczeniu restauracji w szklanej podłodze. W przybliżeniu 500 stóp nad panoramą miasta, nowy projekt nie tylko dodaje atmosfery restauracji, ale także zapewnia platformę widokową ze szklanymi ławkami, które sięgają krawędzi szklanej ściany pokładu.

Zdjęcie MIR - Projekt architektoniczny Olson Kundig

To zdecydowanie nie jest dla osób o słabym sercu.

Ponadto cały budynek zostanie zachowany i zmodernizowany, dodając dodatkowe drzwi i klatki schodowe w celu zwiększenia dostępności od strony wewnętrznej i zewnętrznej.

Dzięki uprzejmości Olson Kundig

Dzięki uprzejmości Olson Kundig

Charakterystyczny punkt orientacyjny w Seattle okaże się szczególnie ekscytującym doświadczeniem po zakończeniu remontu.